Apa este izvorul vieții

Hidratarea este foarte importanta pentru sănătate și trebuie să reprezinte o prioritate pe calendarul fiecaruia dintre noi. Beneficiile hidratării sunt multiple: curăță pielea, întreține corpul făcând pielea catifelata și ajută la prevenirea diferitelor boli. De cele mai multe ori, bem apă foarte puțină în comparație cu necesitațile corpului, pierzând din vedere că hidratarea necorespunzatoare ne va crea probleme în viitor.

Aportul zilnic de apă recomandat de către specialiști este de 1,5-2 litri. Dacă nu reușești să bei 6-8 pahare de apă zilnic, încearcă să-i adaugi zeamă de lămâie sau achiziționează apă deja aromată.

În plus, cafeaua și alcoolul contribuie la deshidratarea organismului, așa că mai ales vara, ar trebui să fie ocolite. Pentru a calcula cu aproximație de câți litri de apă are nevoie organismul uman în fiecare zi, se împarte numărul de kilograme la 32. Prin urmare: o persoană care cântărește să spunem 84 de kilograme trebuie să bea în fiecare zi 2,6 litri de apă, iar una care cântărește 64 de kilograme, doi litri. .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *