SCAPĂ DE STRES!

Vrei să scapi de stres? 8 + 1 metode ca să scapi de stres

În zilele noastre foarte multe persoane suferă din cauza stresului, unii nu știu că acesta are foarte multe efecte secundare asupra organismului. Ca să eviți îmbolnăvirile cauzate de stres, trebuie să înveți să-ți gestionezi stresul, să scapi de stres.

În acest articol o să-ți vorbesc puțin despre stres, despre efectele negative asupra corpului uman, iar după îți voi prezenta 8 + 1 metode rapide și eficiente care te vor ajuta să scapi de stres.

CUPRINS

 • Stres
 • Efectele negative ale stresului asupra organismul uman
 • Cum să scapi de stres? 8+1 metode rapide și eficiente

Stres

stres, cum să scapi de stres

Cu toții am experimentat stresul în viața noastră, în viața de zi cu zi, mai ales atunci când ne simțim supraîncărcați și ne luptăm să facem față cererilor tot mai complexe.

De cele mai multe ori cam aceste lucruri declanșează stresul în viața noastră: locul de muncă, probleme financiare, relațiile etc.

Un studiu a demonstrat că 66% dintre români consideră că au o viață stresantă, principala sursă de stres fiind locul de muncă, conform studiilor.

Sunt afectați în aceeași măsură atât bărbații, cât și femeile. Potrivit statisticilor, stresul a crescut cu 18% în randul femeilor, iar bărbații se simt cu 24% mai stresați, spre deosebire de acum de 20 de ani.

Efectele negative ale stresului asupra organismului

stres, scapă de stres

Efectele stresului asupra organismului nostru sunt neîndoielnic negative:

 • Ne afectează sănătatea.
 • Duce la boli cardiovasculare diabet de tip 2 probleme cu sistemul digestiv dureri musculare dureri de cap disfuncții erectile sau impotență sistem imunitar slăbit
 • Ne afectează pe plan emoțional.
 • Poate cauza depresie anxietate furie stări de agitație frustrare
 • Ne afectează modul în care gândim.
 • Reduce puterea de concentrare
 • Cauzează pierderi de memorie
 • Apatie
 • Crește incapacitatea de a lua decizii
 • Ne afectează comportamentul.
 • Poate duce la abuz de alcool și de tutun insomnie predispoziție la accidente probleme cu greutate
 • Comportament obsesiv-compulsiv
 • Stări de nervozitate, etc.

După cum poți vedea stresul are multe efecte negative asupra organismului. De aceea este foarte important să înveți să-ți gestionezi stresul, să scapi de stres.

Cum să scapi de stres? 8+1 metode rapide și eficiente

stres, scapă de stres

1. SPORT

Pentru că mişcarea ajută la eliberarea de endorfine, te vei simţi mult mai bine după o jumătate de oră de exerciţii fizice.

Pe lângă faptul că te va ajuta să te simți mai bine, te ajută să te menții în formă, să ai o sănătate mai bună.

2. Un stil de viaţă sănătos

O alimentație variată și echilibrată, bogată în fructe și legume te poate ajuta să-ți rezolvi problemele de greutate (acesta fiind una dintre motivele stresului) sau tulburările alimentare.

3. Activităţi de divertisment

Teatrul, muzica, filmele, cititul unei cărţi te ajută să ieşi puţin din mijlocul problemelor și să scapi de stres.

4. Petrece timp în aer liber

O simplă plimbare de 30 – 60 de minute în natură sau în parc îți reîncarcă bateriile, te vei simții plin de energie, în plus te va ajuta să pui ordine în capul tău, iar asta te va elibera de mult stres.

5. Vorbește cu cineva

Dacă ești stresat din cauza unei probleme în viața ta, îți recomandăm să vorbești despre această problemă, despre motivul stresului cu cineva drag ție, în care ai încredere. O problemă împărtășită cuiva devine mai puțin apăsătoare pentru tine

6. Găsește-ți un Hobby

Dacă nu ai deja un hobby, ar trebui să încerci să-ți găsești unul. Potrivit unui studiu din 2012, persoanele care au hobby-uri sunt mai fericite și mai puțin stresate. Deci încearcă să petreci timpul liber urmarindu-ti pasiunile.

7. Plănuiește-ți vacanța

Chiar dacă în acest moment nu poți să pleci în vacanță plănuiește-ți vacanța! Această activitate te va face sa uiți de probleme și să te gândești la ceva plăcut.

8. Zâmbește

Zâmbetul te va ajuta să reducă stresul, chiar dacă nu te simți fericit în momentele în care zambesti.

Dacă ai prea multe lucruri pe cap, și simți că nu ai motive să zâmbești, încearcă să te liniștești puțin (cu meditație) iar după uită-te la o emisiune de Stand Up Comedy, sau citește bancuri.

METODA + 1 – RHODIOLIN DE LA CALIVITA

Pentru restabilirea echilibrului emoţional şi managementul stresului, îți recomand Rhodiolin, un produs pe bază de plante, care nu creează dependenţă şi nu are efecte adverse.

Ingredientul principal al produsului Rhodiolin de la Calivita este rhodiola rosea, o plantă adaptogenă. Ingredientele active ale acestei plante au efecte benefice asupra sistemului nervos central, ceea ce poate duce la creşterea concentrării mentale şi performanţelor fizice şi mentale.

Planta Rhodiola rosea e studiată în mod constant în unele țări ale lumii. Conform studiilor de specialitate, administrarea unei doze individuale de extract din rhodiola rosea reduce stresul acut.

Completat cu zinc, Rhodiolin îmbunătăţeşte rezistenţa organismului la îmbolnăviri şi, în acelaşi timp, reduce stresul şi simptomele cauzate de un stil de viaţă agitat.

SCAPĂ DE STRES

Începe să scapi începând de azi de stres, folosind cele 8+1 metode pentru gestionarea stresului, deoarece după cum ai văzut stresul dăunează grav sănătății.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *